Tijdelijke testlocatie in Krimpen

7 april 2021

Tijdelijke testlocatie in Krimpen

In Krimpen komt van 12 tot en met 30 april een tijdelijke testlocatie van de GGD. Vanwege een aanhoudend hoge infectiedruk in een aantal regiogemeentes opent de GGD Rotterdam-Rijnmond tijdelijk extra testlocaties. Naast veel coronabesmettingen heeft onze gemeente ook veel oudere inwoners, die extra kwetsbaar zijn.

Zolang de GGD niet vaccineert, komt de tijdelijke Krimpense testlocatie in De Ark (Burgemeester Aalberslaan 41). De locatie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.00 uur. Mensen met coronaklachten kunnen zich laten hier op afspraak laten testen. Dat geldt ook voor mensen die in contact zijn geweest met iemand met corona. Zij kunnen zich vanaf dag vijf op afspraak laten testen. Een afspraak maken kan via het landelijke telefoonnummer 0800-1202 of via www.coronatest.nl.   

Dicht bij huis laten testen bij coronaklachten

Veel corona besmettingen vinden plaats in huis of op het werk. Mooi voorjaarsweer geeft veel mensen een reden om er vaker op uit te trekken. Hierbij worden de coronamaatregelen helaas niet altijd meer goed nageleefd. Het is belangrijk dat het aantal besmettingen in Krimpen aan den IJssel omlaag gaat. Alleen dan krijgen we corona onder controle. Testen helpt om besmettingen op te sporen. GGD Rotterdam-Rijnmond wil de drempel tot het testen verlagen door de inwoners uit deze gemeentes mét klachten, de mogelijkheid te geven om zich dicht bij huis te laten testen.