Afvalinzameling rondom de feestdagen

18 december 2018

Afvalinzameling

Tijdens de kerstdagen wordt geen afval ingezameld. Ook het grondstoffencentrum is deze dagen gesloten. Kijk op www.mijnafvalwijzer.nl voor uw gewijzigde inzameldagen. Rondom de jaarwisseling wordt een aantal containers afgesloten.

Op dinsdag 25 en woensdag 26 december 2018 wordt er geen afval ingezameld. Kijk op www.mijnafvalwijzer.nl voor uw gewijzigde inzameldagen. Zo weet u precies wanneer het afval bij u wordt opgehaald!

Mis de vuilniswagen niet!

Biedt uw container uiterlijk 7.30 uur aan op uw vaste aanbiedplaats. 

Grondstoffencentrum

Het grondstoffencentrum is tijdens de kerstdagen gesloten. Op zaterdag 22 december is het grondstoffencentrum aan de Stormsweg open.                            

Sluiting prullenbakken

Om schade door vuurwerk te beperken worden tussen kerst en oud en nieuw de prullenbakken in de openbare ruimte afgesloten. Vanaf 2 januari worden ze weer geopend. Wij verzoeken u uw afval in deze periode mee naar huis te nemen en weg te gooien in uw containers.

Hondenpoepbakken onbruikbaar

Hondenpoepbakken worden onbruikbaar gemaakt in de week van oudejaarsdag. De bakken worden weer bruikbaar gemaakt vanaf 2 januari.

Sluiting containers papier- en textielafval

Binnenkort zijn de ondergrondse containers voor het papier- en textielafval gesloten. De papier- en ondergrondse textielcontainers worden op 31 december afgesloten. Op 2 januari zet Cyclus de papier- en textielcontainers weer open. Als u papier, plastic of textiel kwijt wilt, kunt u hiervoor uw minicontainers gebruiken of het afval naar het Grondstoffencentrum brengen.

Voorkom schade aan uw containers

Om schade aan uw container te voorkomen, adviseren wij u deze niet in de openbare ruimte te laten staan rond de jaarwisseling. Plaats deze op uw eigen erf en niet buiten de erfgrens.

Ondergrondse containers

De ondergrondse containers (met pas) kunt u rond de jaarwisseling gewoon blijven gebruiken. Wanneer een container een storing heeft, staat hier dan ook op aangegeven welke reserve container u dient te gebruiken.

Snoeiafval

Er wordt geen snoeiafval opgehaald in de maanden november en december. Zorg dus dat u dit snoeiafval niet buiten neerlegt. Zo voorkomt u brandgevaar.

Blipverts

De Blipverts die op diverse plekken in de gemeente staan (onder andere bij winkelcentra) gaan op maandag 24 december dicht. Vanaf 4 januari kunt u inktcartridges, batterijen, spaarlampen, cd’s, dvd’s, telefoons, adapters en alle overige apparaten weer kwijt in de Blipverts. Kijk voor een blipvert in uw buurt op www.mijnblipvert.nl.

Andere dagen afvalinzameling

Op www.mijnafvalwijzer.nl/ vindt u actuele informatie over de inzameldagen.