Verbouwing kinderboerderij: wethouder Boudesteijn slaat eerste paal

14 januari 2016

Start verbouwing kinderboerderij

Op 14 januari heeft wethouder Boudesteijn met diverse leerlingen van Krimpense basisscholen de symbolische eerste paal geslagen voor de verbouwing van kinderboerderij Klein Boveneind. Dit gebeurde via een oud-Hollandse heistelling. Vervolgens is ook het bouwbord onthuld. Met deze handelingen is de start van de verbouwing van de kinderboerderij een feit. In de komende twee jaar worden verschillende gebouwen op het terrein van kinderboerderij Klein Boveneind verbouwd of vernieuwd. Tijdens de werkzaamheden blijft de kinderboerderij geopend voor publiek.

Waarom de verbouwing?

Met de verbouwing van kinderboerderij Klein Boveneind wordt het achterstallig onderhoud aangepakt. Dit om een goede basis voor de toekomst te creëren voor de kinderboerderij én te zorgen voor een fraaie en functionele kinderboerderij waar de dieren een goed onderdak hebben. Om deze verbouwing te realiseren wordt er door de gemeente Krimpen aan den IJssel 750.000 euro geïnvesteerd.

Verbouwen en nieuwbouw

De verbouwing van de kinderboerderij wordt in diverse (deel)projecten opgepakt. Op 14 januari wordt gestart met de verbouwing van het woonhuis en de dierverblijven achter het woonhuis. De bestaande gebouwen worden voorzien van nieuwe vloeren, kozijnen, elektra en geïsoleerde wanden en daken.
Als dit is afgerond, wordt een nieuwe stal geplaatst die voldoet aan de  hiervoor geldende wet- en regelgeving. Daarna is de nieuwbouw van de hooiberg aan de beurt. Al deze werkzaamheden moeten binnen twee jaar uitgevoerd zijn.

Meer foto's van de start van de verbouwing en het verloop van het project vindt u op de Facebookpagina van de kinderboerderij: https://www.facebook.com/KinderboerderijKleinBoveneind

Gerelateerde dossiers