Krimpens talent naar wereldtop voor jongeren

11 september 2018

Kunstwerk

Mourad el Moussati (24) is geboren en getogen in Krimpen aan den IJssel. Hij ondervond tijdens zijn studie aan den lijve dat gelijke kansen op de arbeidsmarkt er niet zomaar zijn. Hij zocht een stageplaats, maar kreeg keer op keer een afwijzing op zijn sollicitatiebrieven. Omdat hij de indruk kreeg dat dat door zijn naam kwam, besloot hij het anders aan te pakken. Hij filmde zichzelf en verstuurde videosollicitaties. Binnen twee weken had hij vijf uitnodigingen te pakken. Inmiddels heeft Mourad van videosolliciteren zijn werk gemaakt en twee bedrijven opgezet: sollicitatiemarkt.nl en jongdiverstalent.nl.

Mourad werd vanwege zijn bijzondere ambitie via een scholarschipprogramma van Shell geselecteerd voor de jongerentop, samen met negen andere ambitieuze jongeren. Ook won hij een graffitikunstwerk over zijn werk en drijfveren van de hand van de bekende graffitiartiest Vincent Huibers. Omdat Mourad Krimpen een warm hart toedraagt, doet hij het graffitikunstwerk cadeau aan de gemeente. Tot 19 september is het voor iedereen te bewonderen in het raadhuis. Daarna zal het op wisselende plekken in Krimpen aan den IJssel te vinden zijn.

De One Young World Summit vindt van 17 tot 20 oktober plaats in Den Haag. Tijdens de jaarlijkse conferentie komen 1800 jongeren uit 190 landen samen om gedachten en ideeën uit te wisselen over wat er gedaan kan worden aan thema’s als duurzaamheid, klimaatverandering en sociale ongelijkheid. Op de top zijn onder anderen ook topmodel Naomi Campbell, mensenrechtenadvocate Amal Clooney en premier Mark Rutte aanwezig.