Vrijwilligers gezocht voor beheer extra hondenpoepbakken

15 mei 2018

Hondenpoepbak

De proef met de hondenpoepbakken in Krimpen aan den IJssel is een succes. Rondom de locaties waar de bakken staan, is de hoeveelheid hondenpoep in de openbare ruimte afgenomen. Ook in andere wijken ligt er minder hondenpoep op straat of in het gras. Om deze redenen willen we het aantal hondenpoepbakken uitbreiden met twee extra bakken per wijk. Er komen in totaal twaalf extra bakken bij in 2018. Maar voordat we kunnen gaan plaatsen, hebben we wel vrijwilligers nodig die de bakken willen bijvullen met zakjes.

Wat wordt van de vrijwilliger verwacht?

De hondenpoepbakken worden beheerd door inwoners. Dit hoeft niet per se een hondenbezitter te zijn. De vrijwilliger houdt de voorraad zakjes bij. Als het nodig is, vult hij de bakken bij. Als de zakjes op zijn, dan vraagt hij bij de gemeente nieuwe zakken aan. De gemeente leegt de bakken en houdt deze schoon.

Interesse?

Heeft u interesse in het beheren van een hondenpoepbak? Laat het ons dan weten door te bellen naar 14 0180 of te mailen naar gemeente@krimpenaandenijssel.nl. Vermeld in de e-mail uw adres en de locatie waar volgens u een hondenpoepbak moet komen te staan. Aan de hand van de ontvangen reacties wordt vastgesteld op welke locatie de bakken komen te staan. Samen met een medewerker van de afdeling Ruimte maakt u afspraken over het beheer van de hondenpoepbakken. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met afdeling Ruimte.