Van milieustraat tot Grondstoffencentrum

11 september 2017

Grondstoffencentrum

Op maandag 11 september heeft wethouder duurzaamheid, Marco Oosterwijk, de Krimpense milieustraat omgedoopt tot Grondstoffencentrum. Zo sluit de milieustraat beter aan bij de nieuwe manier van afval inzamelen en de slogan ‘Sorteren, maak uw afval waardevol’. Maar niet alleen de naam is veranderd.  Ook is het Grondstoffencentrum anders ingericht, zodat u de diverse afvalstromen gemakkelijker kunt sorteren. Door de efficiënte inzameling, worden de afvalstromen beter gesorteerd en dat komt de verwerking ervan ten goede.

De transformatie van milieustraat tot Grondstoffencentrum is direct zichtbaar bij de ingang. Daar hangt een bord met de afvalstromen die u bij het Grondstoffencentrum kwijt kunt. Ook staat de nieuwe route duidelijk aangegeven op het terrein.  Op het Grondstoffencentrum kunnen zo’n 26 verschillende afvalstromen gesorteerd worden. De volgende stromen worden gesorteerd ingezameld: bouw- en sloopafval, klein chemisch afval, papier en karton, textiel, glas, vlak glas, banden met en zonder velg, matrassen, asbest/cement, piepschuim, bruin- en witgoed, (grof) groenafval, hard kunststof, plastic- metaal en drankenkartons, hout, ijzer, gips, puin, kolkenafval, veegvuil, dakleer, schone grond, bielzen en grof huishoudelijk afval. 

Wie goed sorteert, houdt weinig restafval over. Er is op het Grondstoffencentrum dan ook nog maar een kleine container te vinden voor restafval. De openingstijden blijven hetzelfde.
U kunt met uw afvalpas op het Grondstoffencentrum aan de Stormsweg 11 terecht van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 16:00 uur en op zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur.