Terug van vakantie? Spoel alle kranen 1 minuut door

12 augustus 2019

Kranen doorspoelen

Bent u terug van vakantie? Of bent u om een andere reden langer dan een week niet thuis geweest? Dan is het verstandig om bij thuiskomst de waterleidingen in uw woning goed door te spoelen voordat u er gebruik van maakt.

Stilstaand water

Als u een aantal dagen van huis bent geweest, dan wordt er weinig tot geen water getapt. Het water staat langere tijd stil in de leidingen. Omdat er dan geen aanvoer van vers drinkwater plaatsvindt, kan de kwaliteit van het water achteruitgaan. Langdurige stilstand van water in combinatie met een temperatuur boven de 25 °C vergroten de kans op groei van de Legionellabacterie. Zet om dit te voorkomen de warm- en koudwaterkranen minimaal 1 minuut open.

Voorkom verneveling

Het is belangrijk dat u elke waterkraan doorspoelt. Vergeet ook bijvoorbeeld de buitenkraan of de kraan op de logeerkamer niet. Laat het water rustig stromen. Op die manier voorkomt u dat het water vernevelt. Het water dat u verbruikt bij het doorspoelen, hoeft u niet weg te gooien. Als u dit water opvangt in een emmer, dan kunt u het heel goed gebruiken voor de tuin en de planten. Kijk voor meer informatie op www.kraandoorspoelen.nu.