Seniorenfittest op 17 november

12 oktober 2018

Fittest senioren

Op oudere leeftijd is fit en gezond zijn heel belangrijk. Niet alleen zorgt bewegen ervoor dat u zich lichamelijk en mentaal fitter voelt, maar ook de kans op het krijgen van (chronische) ziektes wordt hierdoor verkleind. Vitaal ouder worden heeft bovendien als voordeel dat u langer de activiteiten kunt blijven doen die u graag doet. Vandaar dat er op zaterdag 17 november door het Seniorenplatform en de Krimpense sportverenigingen voor de Krimpense 65-plussers een seniorenfittest wordt georganiseerd in sporthal de Populier.

Alle inwoners van 65 jaar en ouder kunnen gratis deelnemen aan de fittest. Uw bloeddruk, bloedsuiker en BMI wordt gemeten en uw conditie wordt op verschillende onderdelen getest. Er is ook een arts aanwezig bij wie u met vragen terecht kunt. Na afloop van de test krijgt u een uitdraai van de resultaten en eventueel een beweegadvies. De test duurt ongeveer anderhalf uur. U kunt zich daarna ook aanmelden om mee te doen aan een beweegactiviteit die aansluit op uw persoonlijke situatie en wensen.

Beweeggids

Er zijn veel beweegaanbieders in Krimpen aan den IJssel. Ook voor de ouderen zijn er veel activiteiten mogelijk. Het Seniorenplatform, Synerkri en de gemeente Krimpen aan den IJssel hebben zo veel mogelijk beweegactiviteiten voor de 55-plusser verzameld en voor u in een 55+ Beweeggids gezet. Alle beweegaanbieders zijn met de activiteiten in de beweeggids ingedeeld op intensiteit/niveaus en beperkingen. De 55+ Beweeggids is verkrijgbaar o p17 november, in het gezondheidscentrum, de Tuyter en het Raadhuis.

U kunt zich voor de fittest aanmelden tot en met 28 oktober via www.krimpenaandenijssel.nl/fittest