De bladkorven zijn er weer

16 oktober 2018

De bladkorven zijn er weer

De gemeente heeft in week 42 op 19 locaties in Krimpen aan den IJssel bladkorven geplaatst. Er staat een bladkorf op de Arena, Boveneindselaan, Buys Ballotsingel, Hobbemalaan, Lansing/Vincent van Goghlaan, Marathon tegenover nummer 11, Memlingstraat (Rudolf Steinerschool), Noorderstraat Oude Tiendweg, Populierenlaan (de Wingerd), Reigersingel, Rembrandtlaan, Rubenslaan, Stad en Landschap, Tuinstraat, Vinkenstraat, Vrijhof, Weegbree en de Weteringsingel.

Alleen bladafval

De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladafval. Takken, stronken, groenten, fruit- en tuinafval en overig afval (stenen, tegels, aarde en oud tuinmeubilair) horen daar niet in thuis. Bij verkeerd gebruik kan de gemeente besluiten de korf te verwijderen, of het volgende bladseizoen niet meer te plaatsen.

Uw hulp wordt zeer gewaardeerd

De gemeente doet er veel aan om in de herfst het gevallen blad zo snel mogelijk te verwijderen. Daarmee wordt overlast, zoals gladheid bij regenachtig weer, zoveel mogelijk voorkomen. De gemeente zet daarom in de herfstperiode extra mensen met veegmachines en bladblazers in. Maar de medewerkers van de gemeente kunnen niet overal tegelijk bezig zijn. Uw medewerking wordt dan ook zeer gewaardeerd. U kunt de bladeren in uw straat opruimen en deze in de bladkorven doen. De korven worden regelmatig door de gemeente leeggemaakt (zie ook 'Overlast melden').

Bladkorf aanvragen

Het aantal bladkorven is beperkt. Daarom worden ze op bekende locaties met veel bladval geplaatst. Bent u van mening dat in uw straat ook een bladkorf geplaatst moet worden, dan kunt u dit kenbaar maken bij de gemeente. U doet dit bij voorkeur schriftelijk voorzien van een handtekeningenlijst, zodat duidelijk is dat ook uw buurtbewoners instemmen met het plaatsen van een korf. Uw aanvraag wordt dan door de gemeente in behandeling genomen. Over het besluit wordt u geïnformeerd.

Volgend jaar weer een bladkorf in mijn straat?

In het voorjaar overweegt de gemeente de plaatsing van een bladkorf. Of er volgend jaar weer een bladkorf in uw straat wordt geplaatst, is afhankelijk van het gebruik ervan. Is de korf veel gebruikt? Is er regelmatig verkeerd afval aangeboden? Is het legen van de bladkorf nog steeds veilig en efficiënt? Allemaal vragen, die in de overweging worden meegenomen.

Overlast melden

Ziet u schade aan een bladkorf of is de korf vol of verdwenen, dan kunt u dat melden bij de gemeente via tel. 14 0180 of via het meldingenformulier op de website. Zo kan de gemeente gepaste maatregelen treffen.