Kent u iemand die een lintje verdient?

1 mei 2019

Koninklijk lintje

Eind april 2020 vindt traditiegetrouw de lintjesregen plaats. Ieder jaar krijgen een aantal mensen uit Krimpen aan den IJssel een lintje voor de bijzondere manier waarop zij zich hebben ingezet voor de samenleving. Dit deden zij zonder eigenbelang en in alle bescheidenheid. Kent u iemand die zich ook op zo’n manier inzet? Misschien komt die persoon volgend jaar in aanmerking voor een lintje!

U kunt iemand voordragen

Iedereen kan iemand anders voorstellen voor een lintje. Mensen met bijzondere verdiensten vormen samen het cement van de samenleving. Met z’n allen kunnen we ervoor zorgen dat zij in aanmerking komen voor een onderscheiding. Dat is geen eenvoudige opgave. Maar wel een uitdaging die het waard is aan te gaan.

Aanvraag indienen: uiterlijk 1 augustus 2019

Wilt u iemand voor een Koninklijke onderscheiding in aanmerking laten komen? Neem dan eerst contact op met Fija Zwijnenburg of Judith Verheul, telefoon 14 0180. Zij kunnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding. Ook krijgt u dan meer informatie over hoe u te werk kunt gaan. Daarna begint het verzamelen van de benodigde gegevens. Wanneer die klus is geklaard, dient u het voorstel in bij de burgemeester. Doe dit wel op tijd! Voor de lintjesregen van 2020 moet de aanvraag voor een Koninklijke onderscheiding uiterlijk 1 augustus 2019 ingediend zijn. Gaat het om een uitreiking tijdens een bijzondere gelegenheid, stuur dan het voorstel tenminste zes maanden van tevoren in.

Meer informatie

Op www.lintjes.nl staat informatie over het aanvragen van een Koninklijke onderscheiding. Op deze site vindt u een formulier voor het indienen van een voorstel. Natuurlijk kunt u ook altijd contact opnemen met Fija Zwijnenburg of Judith Verheul.