De spelregels van het Grondstoffencentrum

8 november 2018

Grondstoffencentrum

Als inwoner van Krimpen aan den IJssel heeft u met uw afvalpas gratis toegang tot het Grondstoffencentrum aan de Stormsweg 11. Hier kunt u terecht met uw grof huishoudelijk afval, maar ook met klein gevaarlijk afval, glazen, potten en flessen, papier, frituurvet en tuinafval. Voor een goede verwerking van alle afvalsoorten en voor de veiligheid van iedereen op het terrein, kent het Grondstoffencentrum een aantal spelregels.

  1. U heeft alleen toegang met een afvalpas. Inwoners van Krimpen kunnen hun afval gratis wegbrengen op het Grondstoffencentrum. Het is echter wel van belang dat de toegang wordt geregistreerd. Als u de afvalpas bij u heeft, krijgt u met de auto, de fiets of lopend toegang tot het Grondstoffencentrum. Met de auto rijdt u naar de poort en houdt dan uw pas voor de laser zodat de slagboom open gaat. Bent u met de fiets of lopend, dan meldt u zich bij de medewerker aan de poort of op het stortbordes. Uw toegang wordt dan door een van de medewerkers geregistreerd. Het is verboden om via de uitgang het Grondstoffencentrum binnen te komen. De afvalpas geeft inwoners van Krimpen aan den IJssel onbeperkt toegang tot het terrein. Voor mensen uit nabijgelegen gemeenten is het aantal bezoeken aan het Grondstoffencentrum beperkt.
  2. Laat minderjarigen niet alleen rondlopen. Het Grondstoffencentrum kan gevaarlijk zijn voor (jonge) kinderen. Zij mogen daarom niet alleen op het terrein rondlopen. Als ouder / verzorger bent u verantwoordelijk voor minderjarigen die u meeneemt naar het Grondstoffencentrum. Laat hen bij voorkeur in de auto zitten.
  3. Geen restafval. Het is niet toegestaan om uw restafval naar het Grondstoffencentrum te brengen. 

Openingstijden

Het Grondstoffencentrum is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Op zon- en feestdagen is het Grondstoffencentrum gesloten.