Nieuwe kindergemeenteraad voor Krimpen

13 november 2018

Kindergemeenteraad 2018-2019

Op dinsdag 13 november is tijdens een speciale raadsvergadering de kindergemeenteraad 2018-2019 geïnstalleerd. Aan deze kindergemeenteraad doen alle Krimpense basisscholen mee. Per school worden twee kinderen afgevaardigd naar de kindergemeenteraad, die daarmee uit twintig kinderen bestaat. Burgemeester Martijn Vroom: “Ik ben trots op de kinderen die als ambassadeur willen optreden voor alle Krimpense kinderen. Er zijn steeds meer onderwerpen waarover we ook hun mening willen vragen, zoals over buitenspelen en duurzaamheid. Op donderdag 6 december komt de kindergemeenteraad voor een kennismakingsbijeenkomst bijeen. Aan het eind van die bijeenkomst gaan de kinderraadsleden hun eerste officiële handeling verrichten. Samen met mij ontsteken ze de lichtjes in de kersboom voor het raadhuis.”

Wie zitten er in de kindergemeenteraad?

De kindergemeenteraad wordt gevormd door kinderen van groep 8 van Krimpense basisscholen. Zij vertegenwoordigen alle kinderen in de gemeente Krimpen aan den IJssel.

De kinderraadsleden hebben zich tijdens de installatievergadering aan de hand van een selfie op hun favoriete plek in Krimpen voorgesteld. Ook bevestigden zij een afspraak die burgemeester Martijn Vroom met hen heeft gemaakt. 

Wat doet de kindergemeenteraad?

De belangrijkste dag voor de kindergemeenteraad is de ‘dag van de kindergemeenteraad’. Dan gaat de kindergemeenteraad aan de slag met plannen die door de verschillende groepen 8 van Krimpense basisscholen zijn ingediend. Aan het einde van de dag wordt er gestemd door de kinderraadsleden en het plan met de meeste stemmen wordt ook daadwerkelijk uitgevoerd. Naast de ‘dag van kindergemeenteraad’ geeft de kindergemeenteraad advies aan de gemeenteraad over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Daarnaast zal de kindergemeenteraad aanwezig zijn bij diverse festiviteiten in Krimpen.