Gladheidsbestrijding

5 november 2018

Gladheidsbestrijding

Het winterseizoen komt er weer aan. Sneeuw en ijs kunnen zorgen voor gladde wegen. De gemeente en haar partners werken hard om Krimpen aan den IJssel goed bereikbaar te houden. Toch kunnen zij niet overal tegelijk zijn. Ook worden gedeelten niet gestrooid of van sneeuw ontdaan. Help daarom mee door zelf te vegen en te strooien. Denk vooral aan de stoepen rond uw huis of flat en rond uw geparkeerde auto.

Tips voor zelf strooien:

  • Veeg sneeuw naar een plek waar niemand er last van heeft;
  • Houd goten en putten vrij van sneeuw. Zo zijn straten en stoepen sneller schoon als het dooit;
  • Strooi zand op dikke ijslagen;
  • Strooi zout op plekken waar wordt gelopen of gereden;
  • Strooizout is niet goed voor het milieu. Strooi dus niet t√© veel zout en alleen daar waar het nodig is.
  • Veeg eerst en strooi dan pas zout.¬†Tips voor verkeersdeelnemersStrooiroutes¬†
  • De gemeente is verantwoordelijk voor het begaanbaar houden van wegen binnen de gemeente die vallen binnen de strooiroutes. Alleen de provinciale weg N210 (C.G. Roosweg) valt onder de verantwoordelijkheid van de provincie en Rijkswaterstaat. Bij geconstateerde gladheid wordt volgens vast patroon de hoofdverkeerswegen, de wijkontsluitingswegen en de hoofdfietspaden met wegenzout gestrooid. Kijk voor de strooiroutes op www.krimpenaandenijssel.nl/gladheidsbestrijding.
  • Zorg dat uw autobanden op de juiste spanning zijn en beschikken over een goed profiel. Ruitenwissers moeten goed werken en er moet voldoende vloeistof in de auto aanwezig zijn. Maak eerst de ramen schoon en ga dan pas rijden. Pas uw rijstijl aan. Houd rekening met langere reistijden en langzame verkeersdeelnemers. Maak gebruik als het kan van het openbaar vervoer. Fietsers, mensen met een scootmobiel of voetgangers: Wees extra voorzichtig bij in- en uitritten, trottoirranden, in bochten en op hellingen. Fietsers hebben ook veel aan de tips van de Fietsersbond, kijk op www.fietsersbond.nl.