Voorjaarsconcert Concordia en OBK

BUURT

Begindatum: 21-04-2018 19:30
Einddatum: 21-04-2018 22:30

Op zaterdag 21 april geeft het orkest van Concordia een concert met als gast het orkest van OBK uit Driebruggen. Concordia, onder leiding van dirigent Rob Sloekers, speelt onder andere de prachtige filmmuziek Maleficent Suite waarbij beelden van de film Maleficent worden getoond. Maleficent is een fantasyfilm gebaseerd op Doornroosje, maar verteld vanuit het oogpunt van de heks Malafide. Het muziekstuk Zwaanriddersage van Jan Bosveld vertelt het verhaal van de geheimzinnige middeleeuwse ridder Lohengrin die aankomt in een bootje getrokken door een zwaan. Concordia sluit af met het swingende werk Pasmo.

Het gastorkest OBK, onder leiding van dirigent Mark van Mil, speelt onder andere het werk Fort Wierickerschans, ook van Jan Bosveld. Deze compositie vertelt het verhaal van de opkomst en ondergang van de Oude Hollandse Waterlinie in de tijd van stadhouder Willem III. Daarnaast speelt dit orkest de dynamische muziek van de film Kung Fu Panda waarvan filmbeelden zullen worden getoond. Het programma van OBK wordt afgesloten met de bekende Deep Purple Medley in een arrangement van Toshihiko Sahashi.

Het concert wordt gehouden in De Tuyter, Nachtegaalstraat 8 in Krimpen aan den IJssel. Aanvang 20.00 uur, zaal open om 19.30 uur. Entree: 7,50 euro.