Gratis Kinderboekenweekfeest-voorstelling "Oma in de kast" 5 oktober

CULTUUR

Begindatum: 16-09-2016 19:00
Einddatum: 05-10-2016 00:00

Het Kinderboekenweekfeest  met theater van ‘Van Niks & Van Alles’ is op 5 oktober 2016 in De Tuyter. De kindervoorstelling heet: "Oma in de kast"
1e voorstelling 13:00 - 13:45  | 2e voorstelling 14:30 - 15:15 . De gratis kaartjes zijn op te halen bij Bibliotheek Krimpen. Per kaart mogen er twee volwassenen introducees mee.
De Kinderboekenweek heeft dit jaar als motto: "Opa’s & oma’s - Voor altijd jong!" Speciaal voor kinderen uit groep 1 t/m 5 is de Theatervoorstelling: "Oma in de kast" gemaakt. De kinderen kunnen hun hart ophalen tijdens deze interactieve, humoristische voorstelling met verhalen, gedichten, liedjes, sketches en gebeurtenissen.
Een mooie totaaltheatervoorstelling, zoals je hem van ‘Van Niks & Van Alles’ gewend bent. Theater maak je samen, dus is er veel ruimte voor het kind zelf!
Dit keer komen de ideeën voor de sketches en verhalen vooral uit het dagelijks leven én natuurlijk uit kinderboeken.

Korte inhoud

We maken kennis met een oma die verstoppertje speelt. We leren over spruitjes bij oma, over sokken stoppen. We maken kennis met dubbelrollen. Zo speelt Janine het ene moment de oma en het andere moment de vergeetachtige opa, maar leest ze ook korte, oude verhalen van vroeger voor. Er is een mooie, oude kast. Uit elk laatje, vanachter een deurtje komt steeds een verhaal, een boek, een grappig optreden of een gedicht tevoorschijn. Ze ontroeren. Ze nemen ons mee naar bijvoorbeeld 40 of 50 jaar geleden, maar ze brengen ons ook in het nu. Met oma’s die naar Yoga en breakdance gaan, die appen en oppassen. Kortom: kinderen zullen de diverse opa’s en oma’s herkennen ! Ze zijn gewoon: Voor altijd jong!