GECANCELD "In vrijheid" Muziektheater en ontmoeting door de Raad van Kerken

BUURT

Begindatum: 23-04-2020 20:00
Einddatum: 23-04-2020 22:00

Op 23 april van 20.00 uur tot 22.00 uur vindt de tweede thema-avond door de Raad van Kerken plaatst in de Tuyter. Het thema is "In vrijheid", muziektheater en ontmoeting.

In dit jaar van gedenken en vieren van 75 jaar bevrijding geeft de Raad van Kerken Krimpen aandacht aan de theoloog Dietrich Bonhoeffer. 75 jaar geleden zat hij in de cel vanwege zijn aandeel in een beraamde aanslag tegen Hitler. Zijn verzet had alles te maken met wie hij was als mens, als gelovige en als denker. In de cel schreef hij aan zijn verloofde en aan een vriend openhartige brieven met daarin tien persoonlijke gedichten. Over zijn herinneringen, wie je overdag bent en wie je ’s nachts bent en hoe je in verzet komt.

Op verzoek van de Raad van Kerken heeft Vocal Ensemble Onomatopee een programma gemaakt, waarin een aantal van deze gedichten centraal staan. De vragen ‘Hoe blijf ik trouw aan mijn inspiratie?’ en ‘Hoe komen we 75 jaren later op voor vrijheid?’ komen in deze multimedia-voorstelling aan de orde. Na de voorstelling willen we elkaar graag ontmoeten om te spreken over deze vragen.

Vocal Ensemble Onomatopee vindt zijn oorsprong in een groep enthousiaste amateur- zangers en beschikt over een zeer gevarieerd repertoire 

(o.a. Gospel, Jazz, Nederlandstalig cabaret en kleinkunst, Keltische muziek, licht klassiek- en een breed Kerst-repertoire; voornamelijk close harmony en 

a capella) en maakt prachtige voorstellingen met decor, kostuums en multimedia.

Speciaal voor deze voorstelling zijn een aantal gedichten van Dietrich Bonhoeffer op muziek gezet door dirigent Stephen B. Rothman.

Meer informatie: Ds Machiel van der Giessen, tel. 0180 – 471117, mdvandergiessen@freeler.nl 

Locatie:  Theaterzaal en hal van Ontmoetingscentrum De Tuyter                                                               (Nachtegaalstraat 8, Krimpen aan den IJssel)

Entree: € 5,00 (inclusief consumptie)

Kaarten zijn digitaal te bestellen via de website van Cultuurwerkplaats Krimpen, www.cwpkrimpen.nl