Verwonderdag

BUURT

Begindatum: 18-05-2019 10:00
Einddatum: 18-05-2019 17:00

Spreekt duurzaam leven u aan maar schiet het er nog al eens bij in? Kom dan op 18 mei tussen 10.00 en 17.30 naar de Verwonderdag in de Tuyter en laat u inspireren. 

Een inspirerend programma voor alle leeftijden

Een grote groep inwoners die zich op allerlei manieren bezighoudt met duurzaamheid heeft op initiatief van Zin in Groen een inspirerend programma samengesteld. Als gemeente hebben we ons hierbij aangesloten. Er zijn vier ronden duurzame, inspirerende en creatieve workshops. Of het nu gaat om uw voeding, gebruik van energie, hoe u beweegt of hoe u omgaat met het groen in uw omgeving er is van alles te zien, horen, proeven en te ervaren.

Verwonder u wat u nog met kliekjes kunt maken of proef hoe vers fruit smaakt of wat stilte met u kan doen. Kinderen kunnen bijvoorbeeld eigen pindakaas maken, dieren zoeken op het Zwaneneiland, vilten of berekenen hoe groot de ecologische voetafdruk is. Er is een buitenroute langs het Zwaneneiland, de Volkstuinvereniging en het gemaal Reinier Blok, een locatie van Rechtstreex. In de Tuyter bieden de bibliotheek, de wereldwinkel en de speel-o-theek speciale activiteiten aan. De hal is de hele dag door de ontmoetingsplek en café met kinder-doehoek en duurzame hoek. 

Advies voor het energiezuinig maken van uw woning

Voor de Tuyter staat het unieke, reizende filiaal van onze WoonWijzerWinkel. De WoonWijzerWinkel is het gemeentelijke energieloket en helpt u graag verder met het energiezuiniger en comfortabelere maken van uw woning. U vindt hier onder andere informatie over het warmtepompen, zonnepanelen, isolatie en energiezuinige verlichting. 

Afsluiting met zang en theater

De dag eindigt met om 15.50 een kooroptreden van Topaz en om 16.30 de theatervoorstelling “Wie is er bang voor de wolf?” die Pauline Seebregts maakte over het leven van Franciscus. 

Kom gewoon langs, of kies een paar workshops en schrijf u in als daggast of gast voor een dagdeel. Laat u verwonderen door de mooie initiatieven die er in Krimpen zijn en ontdek hoe u zelf een duurzame en aandachtige leefstijl kunt ontwikkelen! Kijk voor meer informatie en het programma op www.ziningroenkrimpenerwaard.nl of meldt u aan in de Tuyter.