Zakenpaspoort

Algemene informatie

Voor dit product moet u een afspraak maken

Een zakenpaspoort is een reisdocument en een identiteitsbewijs voor mensen die veel reizen en vaak een visum nodig hebben. Net als met een ‘gewoon’ paspoort kunt u met een zakenpaspoort naar alle landen reizen. Het verschil met een gewoon paspoort is dat een zakenpaspoort meer pagina’s bevat voor visa en reisstempels. Voor welke landen u een visum nodig hebt, kunt u nagaan op www.visumdienst.nl.

Een zakenpaspoort is een goede oplossing als er veel stempels in uw paspoort geplaatst moeten worden. Het heeft dezelfde geldigheidsduur als een gewoon paspoort. Een zakenpaspoort is vijf jaar geldig en kan niet worden verlengd. U moet dan weer een nieuw paspoort aanvragen. Sommige landen buiten de Europese Unie stellen aanvullende eisen aan de geldigheidsduur op het moment dat u het land binnenkomt of bij vertrek. Het paspoort moet bijvoorbeeld bij binnenkomst nog minstens een aantal maanden geldig zijn. Vraag om informatie hierover bij uw reisbureau, de ambassade of het consulaat van het land van uw bestemming en de landen waar u doorheen reist.

 

 

 • Meenemen

  Voor de aanvraag van een zakenpaspoort heeft u nodig:

  één goedgelijkende kleurenpasfoto van goede kwaliteit zie voorschriften pasfoto
  alle in bezit zijnde reisdocumenten, ook de oude reisdocumenten die zijn verlopen. Een ander geldig identiteitsbewijs als u geen ‘oud’ reisdocument hebt bijvoorbeeld een rijbewijs
  als aanvrager onder curatele staat, moet de curator schriftelijk toestemming verlenen.  Indien een curator toestemming heeft gegeven, dan moet ook een kopie van zijn geldig identiteitsbewijs overgelegd worden;
  betaling vindt plaats bij aanvraag. U kunt met pin betalen.

  Wet- en regelgeving

  Paspoortwet

 • Kosten

  2020 zakenpaspoort € 73,20

  Spoed zakenpaspoort: € 123,05

   

  2021 zakenpaspoort € 74,75

  Spoed zakenpaspoort € 125,65

  Pinbetaling heeft de voorkeur

 • Levertijd

  Reguliere aanvragen worden uiterlijk op de 6e werkdag na de aanvraag geleverd. Spoedaanvragen die vóór 14.00 uur zijn aangevraagd, worden binnen 48 uur geleverd. Voor de spoedprocedure worden extra kosten in rekening gebracht.