Zakenpaspoort

Algemene informatie


Voor dit product moet u een afspraak maken
Een zakenpaspoort is een reisdocument en een identiteitsbewijs voor mensen die veel reizen en vaak een visum nodig hebben. Net als met een ‘gewoon’ paspoort kunt u met een zakenpaspoort naar alle landen reizen. Het verschil met een gewoon paspoort is dat een zakenpaspoort meer pagina’s bevat voor visa en reisstempels. Voor welke landen u een visum nodig hebt, kunt u nagaan op www.visumdienst.nl.

Een zakenpaspoort is een goede oplossing als er veel stempels in uw paspoort geplaatst moeten worden. Het heeft dezelfde geldigheidsduur als een gewoon paspoort. Een zakenpaspoort is vijf jaar geldig en kan niet worden verlengd. U moet dan weer een nieuw paspoort aanvragen. Sommige landen buiten de Europese Unie stellen aanvullende eisen aan de geldigheidsduur op het moment dat u het land binnenkomt of bij vertrek. Het paspoort moet bijvoorbeeld bij binnenkomst nog minstens een aantal maanden geldig zijn. Vraag om informatie hierover bij uw reisbureau, de ambassade of het consulaat van het land van uw bestemming en de landen waar u doorheen reist.

 • Meenemen

  Voor de aanvraag van een (nieuw) zakenpaspoort heeft u nodig:

  één goedgelijkende kleurenpasfoto van goede kwaliteit (zie voorschriften pasfoto);
  alle in bezit zijnde reisdocumenten, ook de oude reisdocumenten die zijn verlopen. Een ander geldig identiteitsbewijs als u geen ‘oud’ reisdocument hebt (bijvoorbeeld een rijbewijs);
  als aanvrager onder curatele staat, moet de curator (schriftelijk) toestemming verlenen indien een curator toestemming heeft gegeven, dan moet ook (een kopie van) zijn geldig identiteitsbewijs overgelegd worden;
  betaling vindt plaats bij aanvraag. U kunt met pin betalen.

  Wet- en regelgeving

  Paspoortwet

 • Kosten

  2019 zakenpaspoort € 71,35

  Spoed zakenpaspoort: € 119,95

  U kunt alleen met PIN betalen.

 • Levertijd

  Vijf dagen na uw aanvraag kunt u uw paspoort ophalen. Eventueel kunt u gebruikmaken van een spoedprocedure. Dan kunt u in principe een dag later uw paspoort al ophalen. De aanvraag moet dan wel voor 14:00 uur zijn gedaan. Voor deze procedure worden extra kosten in rekening gebracht.