Zakenpaspoort

Algemene informatie

Aanvragen reisdocumenten niet mogelijk op donderdag 29 juli vanaf 12.00 uur en vrijdag 30 juli de gehele dag
Op maandag 2 augustus wordt een nieuw model van de Nederlandse identiteitskaart geïntroduceerd. Naast nieuwe uiterlijke kenmerken is een belangrijke wijziging dat bij de identiteitskaarten ook vingerafdrukken opgenomen worden bij personen van 12 jaar en ouder. Hierdoor kun je vanaf donderdag 29 juli 12.00 uur t/m zondag 1 augustus 2021 geen aanvraag of spoedaanvraag voor een paspoort of identiteitskaart aan de balie doen. Houd hier rekening mee en plan op tijd een afspraak in voor een andere datum!

Voor dit product moet u een afspraak maken
Een zakenpaspoort is een reisdocument en een identiteitsbewijs voor mensen die veel reizen en vaak een visum nodig hebben. Net als met een ‘gewoon’ paspoort kunt u met een zakenpaspoort naar alle landen reizen. Het verschil met een gewoon paspoort is dat een zakenpaspoort meer pagina’s bevat voor visa en reisstempels. Voor welke landen u een visum nodig hebt, kunt u nagaan op www.visumdienst.nl.

Een zakenpaspoort is een goede oplossing als er veel stempels in uw paspoort geplaatst moeten worden. Het heeft dezelfde geldigheidsduur als een gewoon paspoort. Een zakenpaspoort is vijf jaar geldig en kan niet worden verlengd. U moet dan weer een nieuw paspoort aanvragen. Sommige landen buiten de Europese Unie stellen aanvullende eisen aan de geldigheidsduur op het moment dat u het land binnenkomt of bij vertrek. Het paspoort moet bijvoorbeeld bij binnenkomst nog minstens een aantal maanden geldig zijn. Vraag om informatie hierover bij uw reisbureau, de ambassade of het consulaat van het land van uw bestemming en de landen waar u doorheen reist.

 

 

 • Meenemen

  Voor de aanvraag van een zakenpaspoort heeft u nodig:

  één goedgelijkende kleurenpasfoto van goede kwaliteit zie voorschriften pasfoto
  alle in bezit zijnde reisdocumenten, ook de oude reisdocumenten die zijn verlopen. Een ander geldig identiteitsbewijs als u geen ‘oud’ reisdocument hebt bijvoorbeeld een rijbewijs
  als aanvrager onder curatele staat, moet de curator schriftelijk toestemming verlenen.  Indien een curator toestemming heeft gegeven, dan moet ook een kopie van zijn geldig identiteitsbewijs overgelegd worden;
  betaling vindt plaats bij aanvraag. U kunt met pin betalen.

  Wet- en regelgeving

  Paspoortwet

 • Kosten

  2020 zakenpaspoort € 73,20

  Spoed zakenpaspoort: € 123,05

   

  2021 zakenpaspoort € 74,75

  Spoed zakenpaspoort € 125,65

  Pinbetaling heeft de voorkeur

 • Levertijd

  Reguliere aanvragen worden uiterlijk op de 6e werkdag na de aanvraag geleverd. Spoedaanvragen die vóór 14.00 uur zijn aangevraagd, worden binnen 48 uur geleverd. Voor de spoedprocedure worden extra kosten in rekening gebracht.