Paspoort, tweede

Algemene informatie

Voor dit product moet u een afspraak maken
Een tweede paspoort is bedoeld voor mensen die zakelijk of beroepsmatig regelmatig verschillende landen bezoeken, waarbij in het paspoort aangebrachte stempels van bezochte landen problemen kunnen veroorzaken bij de toelating in andere landen (zogenaamde conflicterende landen).

U kunt ook een tweede paspoort aanvragen als u binnen een bepaalde periode moet reizen naar verschillende landen waarvoor een visum nodig is. Als u door visumaanvraag niet tijdig over uw paspoort beschikt, omdat dit nog op de ambassade ligt, kunt u een tweede paspoort aanvragen.

Een tweede paspoort kan niet voor privé-doeleinden worden gebruikt. Naast uw huidige paspoort en tweede paspoort mag u ook een Nederlandse identiteitskaart bezitten. Het tweede paspoort kan ook een zakenpaspoort zijn.

 • Voorwaarden

  Bij de aanvraag voor een tweede paspoort moet het in het bezit zijnde paspoort nog minstens zes maanden geldig zijn. Is dat niet het geval, dan zal eerst het huidige paspoort vervangen moeten worden door een nieuw paspoort, voordat u een tweede paspoort aanvraagt.

  Bij de aanvraag van een tweede paspoort moet u een een brief van uw werkgever overleggen of een verklaring dat het paspoort in verband met een visumaanvraag nog bij een ambassade of consulaat ligt.

  Een tweede paspoort is twee jaar geldig.

 • Aanvragen

 • Kosten

  2019

  Tweede paspoort € 71,35

  Spoedprocedure: €48,60 extra

  U kunt alleen met PIN betalen!

 • Levertijd

  Na de aanvraag is er een wachttijd van vijf werkdagen. Eventueel kunt u gebruik maken van een spoedprocedure. Dan kunt u een dag later uw paspoort al ophalen. De aanvraag moet dan wel voor 14:00 uur zijn gedaan. Voor deze procedure worden extra kosten in rekening gebracht.