Hervestiging vanuit het buitenland

Algemene informatie


Voor dit product moet u een afspraak maken
U moet aangifte van hervestiging doen,als u gedurende een half jaar tenminste vier maanden in Nederland gaat verblijven. Hiervoor is het van belang om de juiste documenten te overleggen. Geadviseerd wordt hierover het Publiekscentrum te raadplegen.

 • Voorwaarden

  Heeft u geen Nederlandse nationaliteit, dan moet uw verblijf rechtmatig zijn. Dit kunt u aantonen met een vreemdelingendocument, MVV visum of een verklaring van de vreemdelingendienst.

  Komt u uit de Nederlandse Antillen of Aruba? Dan moet u aantonen dat u daar uitgeschreven bent. Dat kan door middel van het verhuisbericht dat u bij uw uitschrijving hebt ontvangen.

  Voor meer informatie over de aanvraag van een verblijfsvergunning kunt u terecht op de website van de IND.

 • Meenemen

  Meenemen:

  1. Heeft u geen Nederlandse nationaliteit, dan moet uw verblijf rechtmatig zijn. Dit kunt u aantonen met een vreemdelingendocument, een stempel in het paspoort of een verklaring van de vreemdelingendienst.
  2. Komt u uit de Nederlandse Antillen of Aruba? Dan moet u aantonen dat u daar uitgeschreven bent. Dat kan door middel van het verhuisbericht dat u bij uw uitschrijving hebt ontvangen.
 • Kosten

  Hiervoor zijn geen kosten verschuldigd.

 • Levertijd

  De behandelingstermijn is 4 weken.

 • Gerelateerde producten