Echtscheidingsakte, afschrift

Algemene informatie


Dit product kunt u digitaal aanvragen
Van een echtscheiding of ontbinding van het geregistreerd partnerschap wordt een ‘latere vermelding’ opgenomen in de registers van de Burgerlijke Stand. Deze latere vermelding is het schriftelijk bewijs dat iemand is gescheiden of dat een geregistreerd partnerschap is ontbonden.

 • Aanvragen

  Een afschrift of uittreksel echtscheidingsakte/ontbindingsakte kunt u alleen aanvragen in de gemeente waar het huwelijk is voltrokken of waar het partnerschap is geregistreerd. Het afschrift wordt alleen aan uzelf of aan uw schriftelijk gemachtigde afgegeven.

  Afschrift/uittreksel

  Een afschrift is een volledige weergave van de opgemaakte akte. Een uittreksel is een beknopte versie van een akte. Uittreksels kunnen uitsluitend worden afgegeven van geboorteakten, overlijdensakten, huwelijksakten en akten van geregistreerd partnerschap. Geef bij het aanvragen ook het doel op waarvoor u het afschrift/uittreksel nodig hebt.

 • Kosten

  2021 € 14,00

  Pinbetaling heeft de voorkeur

 • Levertijd

  Bij aanvraag aan het loket geldt klaar-terwijl-u-wacht service. Bij een elektronische aanvraag wordt het afschrift/uittreksel binnen twee werkdagen toegezonden, bij een schriftelijke aanvraag is dat binnen twee dagen na ontvangst van de betaling.

 • Gerelateerde producten