Afvalpas

Algemene informatie

Om gebruik te kunnen maken van een (ondergrondse) verzamelcontainer en/of om grof huishoudelijk afval te brengen naar het grondstoffencentrum heeft u een afvalpas nodig.

Bent u uw afvalpas kwijtgeraakt of is deze defect /  niet meer aanwezig op het adres, dan kunt u een nieuwe afvalpas aanvragen. 

De kosten voor een nieuwe pas zijn € 25,00.

Let op: Per huishouden verstrekken of hebben wij al één afvalpas verstrekt. Als u een nieuwe afvalpas aanvraagt, blokkeren wij uw oude pas en leveren wij binnen 10 werkdagen een nieuwe pas.

De afvalpas is adres gebonden en hoort bij de woning. Bij verhuizing laat u de afvalpas achter op het adres. Is deze niet aanwezig moeten wij helaas ook 25 euro in rekening brengen.

 

 • Aanvragen

  Afvalpas kwijt of verloren

  Bent u uw afvalpas kwijtgeraakt of is deze niet meer aanwezig op het adres, kunt u een nieuwe afvalpas aanvragen. 

  De kosten voor een nieuwe pas zijn € 25,00.

  Deze pas kunt u aanvragen via de website van de gemeente of aan de balie van het gemeentehuis, hierbij is het verplicht legitimatie mee te nemen. Per 1 januari 2020 kunt u online een afspraak maken om een nieuwe afvalpas aan te vragen aan de balie. 

  Let op: Per huishouden verstrekken of hebben wij al één afvalpas verstrekt. Als u een nieuwe afvalpas aanvraagt, blokkeren wij uw oude pas en leveren wij binnen tien werkdagen een nieuwe pas.

  Nieuwbouwwoning

  Betrekt u een nieuwbouwwoning en is daar nog geen nieuwe afvalpas aanwezig, dan kunt u deze aanvragen bij de gemeente. De gemeente verstrekt één maal een gratis afvalpas aan nieuwbouw.

   

 • Kosten

  De kosten voor een nieuwe pas zijn € 25,00.

 • Levertijd

  Per huishouden verstrekken of hebben wij al één afvalpas verstrekt. Als u een nieuwe afvalpas aanvraagt, blokkeren wij uw oude pas en leveren wij binnen tien werkdagen een nieuwe pas.