Trompet / Trombone

Trompet, Cornet, Bariton en Trombone

 

De trompet, trombone, cornet en bariton zijn koperen blaasinstrumenten. Koperen blaasinstrumenten hebben geen kleppen zoals bij houten blaasinstrumenten, maar ventielen. Deze ventielen, die je met je vingers bedient, zijn een hulpmiddel bij het spelen van de noten; het meeste werk moet je doen met je adem en je lippen.

De trombone heeft geen ventielen maar een schuif. Door de schuif heen en weer te bewegen, ontstaan de verschillende tonen.

Koperen blaasinstrumenten horen tot de oudste instrumenten die er bestaan en zijn altijd populair gebleven omdat je er alle soorten muziek mee kunt spelen, van klassieke tot lichte muziek, van jazz tot wereldmuziek en ook harmonie- en fanfaremuziek.

Oefenen

Als je muzieklessen op een instrument volgt, ga je natuurlijk het snelst vooruit als je regelmatig thuis oefent. Eigenlijk moet je iedere dag eventjes oefenen.

Docent

Karin Snel

Beginleeftijd

De beginleeftijd waarop je kunt beginnen met trompet of cornet is 7 jaar. Voor de trombone is dat 9 jaar omdat dit instrument wat groter is.

Kosten instrument

Huur trompet bij de muziekschool: € 110,00 per jaar.
Huur trombone bij de muziekschool: € 135,00 per jaar; huur bariton € 135,00
Aanschafkosten van een goede trompet zijn € 700,00
Aanschafkosten van goede trombone zijn € 900,00.
De aanschaf van een instrument kan het beste in overleg met de docent gebeuren.

Kosten lesmateriaal

Bladmuziek met oefenmateriaal en andere stukken worden deels door de docent gemaakt, maar leerlingen moeten ook zelf lesmateriaal aanschaffen. Gemiddeld voor zo’n € 40,00 per jaar.


Bladmuziek bestellen?
Broekmans & Van Poppel: www.broekmans.com
Kijk op de site voor de nieuwste uitgaven en abonneer u op de Mailinglist.

 
 
 

Nachtegaalstraat 8
2922 VL Krimpen a/d IJssel (0180) 513344 (0180) 551321 muziekschool@krimpenaandenijssel.nlmuziekschool@
krimpenaandenijssel.nl