Kinderboerderij is weer open!

Update 25 november:

Het Ministerie van EZ heeft op dinsdag 25 november 2014 besloten dat de kinderboerderijen buiten de toezichtsgebieden weer open mogen voor publiek, mits ze voldoen aan de voorwaarden. Dit betekent dat Kinderboerderij Klein-Boveneind weer geopend is voor publiek.

Voorwaarden

De voorwaarden waaraan moet worden voldaan zijn:

  • Alle vogels moeten fysiek afgeschermd worden van het publiek.
  • Er worden hygiënemaatregelen (zoals desinfectie/omkleden) genomen om verspreiden te voorkomen.
  • Bezoekers mogen niet in de vogelverblijfplaatsen komen.
  • Deze maatregelen gelden naar verwachting tot 14 december

Maatregelen blijven in beweging


Gezien de steeds nieuwe ontwikkelingen rondom de vogelgriep is mogelijk dat maatregelen kunnen wijzigen. Houdt daarom de website van de Kinderboerderij en van de gemeente in de gaten.

Aanleiding

Als gevolg van de uitbraak van vogelgriep in de gemeente Oudewater (Utrecht) waren er door de Staatssecretaris van Economische Zaken landelijke voorzorgsmaatregelen getroffen, waaronder de tijdelijke sluiting van de kinderboerderijen. Inmiddels heeft onderzoek uitgewezen dat er geen aanwijzingen zijn dat er verspreiding vanuit het besmette bedrijf heeft plaatsgevonden en heeft de staatssecretaris besloten dat de kinderboerderijen weer open mogen voor publiek. Helaas is er op 20 november een besmetting van vogelgriep geconstateerd in Ter Aar en is de Kinderboerderij weer gesloten.
Wel blijft uit voorzorg tot en met 18 december op alle kinderboerderijen de ophok- en afschermplicht voor pluimvee van kracht. Dit betekent dat het gehouden pluimvee en andere gehouden vogels tot die tijd zijn afgeschermd zodat ze niet in direct contact kunnen komen met wilde vogels, de uitwerpselen van wilde vogels, met andere dieren op de boerderij of met bezoekers.

Meer informatie over ophokplicht voor kinderboerderijen vindt u op http://www.kinderboerderijen.nl/nieuws/landelijke-ophokplicht-voor-kinderboerderijen-vanwege-vogelgriep.

Ophok- en afschermplicht

Vanwege de ophok- en afschermplicht zijn de parkietenhokken, knuffelhoek, kippenhokken en eendeneiland niet toegankelijk voor publiek. Daarnaast proberen de kinderboerderij de insleep van eventuele ziektekiemen te voorkomen.

Aanwijzingen bezoek kinderboerderij

De kinderboerderij vraagt u als bezoeker hun aanwijzingen omtrent het bezoek op te volgen. Zo vindt u bij de in- en uitgang ontsmettingsmatten. U loopt voor en na uw bezoek aan de kinderboerderij hier doorheen. Daarnaast doet u er verstandig aan thuis uw eigen voorzorgsmaatregelen te nemen met betrekking tot uw eigen huisdieren.
Kijk voor meer informatie over het ophokadvies voor pluimvee op http://www.levendehave.nl/nieuws/van-ophokplicht-naar-ophokadvies-voor-hobbypluimvee.

 

 

Publicatiedatum: 25-11-2014

Gerelateerde dossiers

 
 
 

Contact

IJsseldijk 82/84
2924 AS Krimpen aan den IJssel (0180) 511454 louwen@krimpenaandenijssel.nllouwen@
krimpenaandenijssel.nl