Asfaltwerkzaamheden grote kruising

1 oktober 2018

werkzaamheden

Op maandag 8 oktober van 20.00 uur tot 06.00 uur en op dinsdag 9 oktober van 20.00 uur tot 02.00 uur vinden er opnieuw asfaltwerkzaamheden plaats op de grote kruising. Hierdoor kan verkeershinder ontstaan. Verkeersregelaars leiden het verkeer in goede banen.

Zoals u wellicht heeft gezien is er een deel van de busbaan ernstig verzakt, maar zijn ook andere delen van het wegdek van het kruispunt CG Roosweg / Nieuwe Tiendweg / Industrieweg verder verzakt. De totale reconstructie van de kruising is in voorbereiding staat in 2021 op de planning. Tot 2021 zullen we diverse maatregelen moeten nemen om de doorstroming van het verkeer tijdens de reconstructie mogelijk te maken. We onderzoeken op dit moment nog of er aanvullende maatregelen nodig zijn om de verzakking van de funderingsconstructie te stabiliseren.

We inspecteren de kruising voortdurend en als daartoe aanleiding is, ondernemen we concrete actie. Elk risico op verdere verzakking uitsluiten is niet mogelijk. Inmiddels is ook een calamiteitenplan opgesteld.

Momenteel is het verleggen van de kabels en leidingen aan de zijde van de Rotterdamseweg in volle gang. Vervolgens leggen we een calamiteitenstrook aan om ruimte te creƫren. Met het verleggen van de kabels en leidingen is de reconstructie van de grote kruising feitelijk al begonnen.