Trompet / Trombone

De trompet en trombone zijn zogenoemde koperen blaasinstrumenten. Koperen blaasinstrumenten hebben niet, zoals houten blaasinstrumenten, kleppen maar ventielen. Deze ventielen, die je met je vingers bedient, zijn een hulpmiddel bij het spelen van de noten; het meeste werk moet je doen met je adem en je lippen. Dat vraagt wel wat inspanning in het begin. Bovendien moet je een goed recht gebit hebben en over enig doorzettingsvermogen beschikken.
Koperen blaasinstrumenten horen tot de oudste instrumenten die er bestaan en zijn altijd populair gebleven, dus alle soorten muziek behoren tot de mogelijkheden, van klassieke tot lichte muziek en de harmonie- en fanfaremuziek.

Oefenen

Wie muzieklessen op een instrument volgt, gaat natuurlijk het snelst vooruit als hij regelmatig thuis oefent. Aanbevolen wordt elke dag gemiddeld 20 - 30 minuten te studeren, afhankelijk van het instrument. Bij blaasinstrumenten zal dat in het begin niet altijd mogelijk zijn. Let wel: méér oefenen mag altijd, hoe meer hoe beter!

Docent

Karin Snel

Beginleeftijd

Waarop je kunt beginnen met trompet, bugel of cornet is 9 jaar. Voor de trombone is dat 12 jaar (in verband met de lengte die je armen moeten hebben).

Kosten instrument

Huur trompet bij de muziekschool: € 91,00 per jaar.
Huur trombone bij de muziekschool: € 113,00 per jaar
Aanschafkosten van een goede trompet zijn € 700,00
Aanschafkosten van goede trombone zijn € 900,00.
De aanschaf van een instrument kan het beste in overleg met de docent gebeuren.

Kosten lesmateriaal

Bladmuziek met oefenmateriaal en andere stukken worden deels door de docent gemaakt, maar leerlingen moeten ook zelf lesmateriaal aanschaffen. Gemiddeld voor zo’n € 40,00 per jaar.


Bladmuziek bestellen?
Broekmans & Van Poppel: www.broekmans.com
Kijk op de site voor de nieuwste uitgaven en abonneer u op de Mailinglist.

 
 
 

Tuinstraat 43
2921 XH Krimpen a/d IJssel (0180) 513344 (0180) 551321 muziekschool@krimpenaandenijssel.nlmuziekschool@
krimpenaandenijssel.nl