Kunstuitleen

Inleiding

Krimpen aan den IJssel heeft haar eigen Kunstuitleen. Jaarlijks (in januari) wordt er door de gemeente Krimpen aan den IJssel een Kunstuitleen georganiseerd in De Tuyter. Voor een klein bedrag, € 38,- voor één jaar,  kunt u een jaar lang genieten van een kunstwerk bij u thuis of op uw werk. De gemeente probeert haar collectie uit te breiden met werken uit exposities die in het afgelopen jaar in De Tuyter te zien zijn geweest.

De werken die langer dan 4 jaar in het bezit zijn van de Kunstuitleen kunnen tevens worden gekocht. De prijzen hiervoor staan vermeld op de kunstwerken.

Voorafgaand aan de Kunstuitleen is de collectie in de Tuyter te bezichtigen. De feitelijke uitleen en verkoop is op een avond in januari. Datum en tijd worden ruim van te voren gepubliceerd op de website. De werken waarvoor meerdere personen belangstelling hebben getoond worden op deze avond verloot.

De Kunstuitleen werkt als volgt:

  • Wanneer u belangstelling hebt om een werk te kopen of te huren, dan kunt u zich in januari inschrijven (inschrijfformulier is aanwezig in de Tuyter).
  • De kunstwerken worden in januari om 20.00 uur verkocht en verhuurd. Wanneer meerdere mensen belangstelling hebben voor één kunstwerk, wordt er geloot. U (of een vertegenwoordiger) dient daarbij in de Tuyter aanwezig te zijn. Het kunstwerk kunt u na afloop direct mee naar huis nemen.

Neem voor meer informatie contact op met Eveline Baud van afdeling Samenleving, tel. 14 0180.

Verantwoordelijk bestuurder

Documenten

Bezoekadres

Raadhuisplein 2, 2922 AD Krimpen aan den IJssel

Gemeentehuis Krimpen aan den IJssel

Contact

Openingstijden publiekscentrum

Bij het Publiekscentrum in de hal van het raadhuis kunt u alleen op afspraak terecht. Op maandag van 8.30 tot 20.00 uur. Op dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en op donderdag van 13.00 tot 20.00 uur.