Exposities

Inleiding

De Werkgroep Kunstzaken brengt advies uit over kunst in de openbare ruimte. Daar hoort ook de expositieruimte in ontmoetingscentrum De Tuyter bij. De ambitie van de werkgroep is om bezoekers van De Tuyter kennis te laten maken met professionele kunst. Per jaar worden er ongeveer acht exposities georganiseerd.

Exposities in de ontmoetingsruimte

De werkgroep organiseert exposities in de centrale ontmoetingsruimte van De Tuyter. Deze ruimte heeft een bar, die gebruikt kan worden bij openingen van exposities. Voor de exposities zijn drie wanden beschikbaar van 13, 5 en 4 breed en 3 meter hoog. Voor driedimensionaal werk zijn vier vitrines beschikbaar (2 van 50x50 cm en 2 van 60x100 cm). De vitrines zijn 2 meter hoog. Gedurende de openingstijden van het gebouw is permanent een beheerder aanwezig die toezicht houdt op de expositie.
 
Kijk voor meer informatie over de Tuyter naar de link Ontmoetingscentrum De Tuyter.

Aanvragen

Bent u kunstenaar en wilt u exposeren in De Tuyter? Dien dan een aanvraag in. De aanvragen worden door de werkgroep Kunstzaken beoordeeld aan de hand van de ingezonden presentatiemap. De inhoud van de map bestaat naast wat persoonlijke informatie uit minimaal tien foto's en een korte karakteristiek en/of inhoud van het werk. Vermeld ook uw website als u die heeft. Als het oordeel positief uitvalt volgt een atelierbezoek door twee leden van de werkgroep. Vervolgens wordt op basis van alle indrukken een besluit genomen. Aanvragen worden beoordeeld op criteria als zeggingskracht van het werk, vakbeheersing en activiteiten.

Exposities

Voor de exposities biedt de gemeente de volgende faciliteiten:

  • Assistentie bij het inrichten van de expositie.
  • Het verzekeren tegen diefstal en beschadiging van het werk tijdens de expositie.
  • Het vervaardigen van een flyer, een prijslijst en een persbericht.
  • Een bijdrage van € 100,- in de kosten van de opening (indien van toepassing).
  • Het vervaardigen en verzenden van de uitnodiging (indien van toepassing).

Meer informatie

Wilt u meer informatie over exposeren in De Tuyter of over de werkgroep kunstzaken? Dan kunt u contact opnemen met Eveline Baud via telefoonnummer 14 0180.

Bezoekadres

Raadhuisplein 2, 2922 AD Krimpen aan den IJssel

Gemeentehuis Krimpen aan den IJssel

Contact

Openingstijden publiekscentrum

Bij het Publiekscentrum in de hal van het raadhuis kunt u alleen op afspraak terecht. Op maandag van 8.30 tot 20.00 uur. Op dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en op donderdag van 13.00 tot 20.00 uur.